4 mars 2022
19:30

Karlskoga IK

Referat: HC Örnen - Karlskoga IK

Det blev en skön seger i gårdagens hemmamatch mot Karlskoga IK. Det var till slut HC Örnen som var det starkare laget när man kunde avgöra matchen i övertid och fastställde slutresultatet till 6-5.

De två tidigare matcherna mellan lagen har varit jämna fighter och denna match var inget undantag. HC Örnen får en riktigt bra start på matchen när man redan i första bytet, endast 27 sekunder in på matchen, kan göra 1-0 efter att Daniel Jansson förvaltat ett friläge på bästa sätt. HC Örnen fortsätter att visa upp ett bra spel där man sätter bra tryck på motståndarna och på ett bra sätt kan ta sig enkelt ur egen zon via bra passningsspel. Trots detta kan Karlskoga göra de två nästkommande målen i perioden. Innan periodens slut kan dock HC Örnen kvitterna till 2-2 när Daniel Strindlund kommer fri med Benjamin Nilsson i Karlskogas mål.

Den andra perioden blir en målrik sådan där HC Örnen genom fortsatt bra spel över hela banan samt med ett vasst powerplay kan gå upp i en 5-3 ledning efter ungefär halva andra perioden. Man fortsätter att kontrollera spelet på ett bra sätt men tyvärr är man ouppmärksam i slutet av ett powerplay och Karlskoga kan sätta 5-4 i ett friläge med ca 20 sekunder kvar av den andra perioden.

I den tredje perioden är det Karlskoga som skapar mest chanser men HC Örnen fortsätter att försvara sig på ett bra sätt och kan på så sätt hindra Karlskoga från att få några farligare lägen. Tyvärr för HC Örnens del kan Karlskoga precis på slutsignalen kvittera till 5-5 och övertid är ett faktum.

I övertiden delar lagen på puckinnehavet till dess att Karlskoga drar på sig en utvisning. I spel 4 mot 3 är det HC Örnen som har kommandot och det känns som endast en tidsfråga innan matchen ska avgöras. Med en minut och femton sekunder kvar av övertiden hittar Hampus Lindén (sin femte assist för kvällen) Jimmy Cronarp i slottet som fullbordar sin hattrick och avgör matchen för HC Örnen.

En mycket stark laginsats av HC Örnen som tar sin första vinst för säsongen mot serievinnarna Karlskoga IK (en förlust och en övertidsförlust under säsongen). Vi inkasserar två poäng till kontot och kvalserien är vidöppen.

Tränare Patrick Carlsson efter matchen.
- Oerhört stark laginsats att vinna denna match! Vi har mycket gubbar borta efter matchen mot Kristinehamn. Hela 6 forwards och 1 back på frånvarolistan, dessutom ytterligare två spelare som missade den första perioden. Trots all frånvaro går vi ut och gör en riktig krigarinsats där vi sitter i förarsätet stora delar under matchen. Tufft med en sen kvittering emot, men vi reser oss igen och vinner matchen i övertid. En viktig seger som gör att vi är med på allvar i kvalserien nu!

Matchens trio:
Daniel Strindlund
- Gör en stark insats med bland annat två mål.

Hampus Lindén
- Fem assist och är duktig på att hålla i pucken och hitta medspelare i farliga ytor.

Jimmy Cronarp
- Hattrick och betyder så mycket för vårt PP-spel. Gör dessutom en riktigt bra defensiv insats över hela banan.